tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ruokavaliosta ja postaustahdista

Hyvää tiistaita kaikille. Mä ajattelin väsätä teille postauksen jossa kerron mun tämänhetkisestä ruokavaliosta ja mitä aion parantaa. En oo mikään alan ammattilainen joten kertokaa vaan rohkeesti jos löydätte jotain moitittavaa ja parannettavaa ! 

Alotetaan tietysti aamupalasta. Oon aika kehno syömään aamusin ja yleensä ei tee mieli syödä yhtikäs mitään ja saattaa jopa oksettaa, kun avaan jääkaapin. Joskus jätin aamupalan kokonaan välistä tämän takia mikä tietysti kostautui. Koulussa oli karmiva nälkä, en jaksanut keskittyä ja lounaan syötyäni iski järkyttävä väsymys verensokerin pompattua yhtäkkiä niin ylös. Nykyisin siis syön aamupalaa jotta verensokeri nousee tasaisesti eikä pompsahda sitten korkeuksiin yhtäkkiä seuraavalla aterialla.

Yleensä mun aamupala koostuu jogurtista ja puurosta . Noi normi puurot ei muo oikeen innosta niin käytänkin niiden sijasta Elovenan Annos pikapuuroja. Tosi helppo valmistaa mikä on hyvä, koska olen aamusin myös erittäin laiska, hahah. Eli jos joku ei tiedä niin sekoitetaan yksi sellanen jauhepussi kuumaan veteen tai maitoon, sekotetaan ja vola. Jogurttina mulla menee yleensä mansikan tai banaanin makuinen. Jos kaapista ei kuitenkaan löydy jogruttia tai puuroa niin tyydyn sitte 2 voileipään jotka voitelen kevyesti oivariinilla, laitan päälle juusto-ja leikkelesiivutt sekä paloittelen kurkkua tai tomaattia. Juomana menee kevyt piimä tai ihan vesi.

Koska nyt on kesäloma lounas jää väkisinkin väliin, koska yleensä jo pelkkä aamupala venyy 11-12 pitkään nukkumisen vuoksi. Jos sitä ees enää aamupalaksi voi nimittää tuohon aikaan.... :D no kuitenkin eli seuraavana mulla on vuorossa yleensä välipala tai kunnon lämmin ateria. Se riippuu vähän siitä millon meillä on ruoka valmistettu. Jos on valmista jo 2 aikaan niin syön sen, mutta jos menee myöhemmäksi niin syön sillon sen välipalan. Mutta voi vaihdella toisinkipäin eli sillon 2 se välipala ja 4-5 kunnon ruoka. Mutta tosiaan lämmin ateria koostuu millon mistäkin, riippuu mitä äiti on kokannut. Yleensä jotain perus perunaa ja kastiketta, keittoa tai laatikkoa. Makaroonina käytetään aina sitä tummaa vaihtoehtoa, jauheliha on vähärasvaista yms. Perunaa otan yleensä 2kpl ja kastiketta kauhallisen mikä on mun mielestä suht paljon joten sitä mun tulis kyllä vähentää. Laatikoitakin yleensä otan suht ison annoksen. Sitten otan yleensä vielä kaveriks tomaatin ja salaattia jos ollaan valmistettu. Ruokajuomana menee taas piimää.

Välipalana teen yleensä itselleni smoothieta. Sovellan millon mitäkin sekasin, mutta esim pari päivää sitten aineksinä käytin maustamatonta jogruttia, mustikoita, kuningatar piltin, puolikkaan banaanin ja kaurahiutaleita. Oli kyllä hyvää ! Jos ei löydy smoothie aineksia syön jogurtin tai hedelmän.

Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä tulee iltapala jollon menee se kaks leipää mihin tulee samat jutut kun illalla ja juomana toimii taas se piimä. 

Eli tälleen tiivistettynä, mun pitäis kiinnittää huomiota noihin annoskokoihin, etenkin laatikoissa. Kasviksia tulis syödä enemmän sekä marjoja. Vettä mun täytys myös juoda enemmän, koska juon ehkä 1-3dl päivässä mikä on älyttömän vähän.. Herkkujen kanssa yritän nyt pitää sitä rajaa, että näin aluks 2kertaa viikossa. Sitten kun tuntuu hyvältä, siirryn siihen kerran viikossa rytmiin. 

Toivottavasti tää selvensi teille edes hiukan mistä mun ruokavalio koostuu.Mutta tosiaan oon ajatellut, että kuvailen aina viikkosin mun arkea tän projektin aikana ja aina maanantaisin lisäisin kuvat tänne ja kertoisin fiiliksiä yms ja tietysti, koska maanantaina on vaaka päivä niin saatte myös siitä kuulla tulosta. Laatu ei oo mitään maailman parhainta näissä kuvissa sitten tuu olemaan, koska trought my phone meiningillä mennään. Mutta ette te ihan mitään huonointakaan laatua joudu katsomaan älkää pelätkö. Ja sitte tosiaan liikunta ja mm uni postausta on tulossa. Ja saatte ehdotella myös. 

10 kommenttia:

  1. Jään seuraamaan blogia, mutta minusta olisi mukavaa, jos laittaisit lukijapalkin!

    http://i-am-kaisamariaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Moi, ehdotan että kannat vaikka vesipulloa aina mukana , juot siitä sillon tällön. Plus älä syö itseäsi täyteen/ähkyyn, silleen et sulla ei oo enää nälkä tai ihan vähän täysi olo :) . Stemppii !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi vesipullon kantaminen olis hyvä idea.Joskus itseasiassa teinkin niin ja toimi, mutta jostain syystä lopetin.. :D ja kiitos :)

      Poista
  3. Jään kyllä seuraamaan, kuulostaa niin mielenkiintoiselta :) Ja hyvin se varmasti lähtee menemään! Kunhan muistaa, ettei se muutos tosiaan tapahdu hetkessä vaan pikkuhiljaa :)

    Sen haluaisin sanoa, että onko kuitenkin liian tiuha väli aina viikottain punnita paino? Olisiko esim. kerran kahdessa viikossa parempi? Ettei vaan tule sellaista huonoa oloa siitä, jos ei olekaan laihtunut siinä viikossa.. Ja kannattaa varmaan ottaa myös mitat, siitä sitten taas näkee sen edistyksen :)

    Tsemppiä! :)

    t. Mui

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehkä vaikeinta on just se, että tää on projekti johon menee aikaa. Hmm no voisin itseasiassa kokeilla tota kahden viikon välein punnitusta ja mittojen ottoa! oon vaan kyllä kovin huono mittailemaan, mutta jos sais äitin mittaajaks :D ja kiitos :)

      Poista
  4. Hei! Mainitsit syöväsi välipalaksi/aamupalaksi maustettua jogurttia (mansikka/banaani). Ihan vinkkinä (siis en halua olla mitenkään tunkeileva!), ne sisältävät yleensä hurjat määrät lisättyä sokeria, joka nostaa juurikin sen verensokerin nopeasti ylös, vahingoittaa hampaita ja saa kehosi varastoimaan energiaa rasvana. Eli parempi ottaa maustamaton jogurtti/rahka/raejuusto/viili tai mikä nyt onkaan ja laittaa itse sekaan hedelmiä ja marjoja, ehkäpä hunajaa tai agavea, jos makeutta vielä kaipaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos vinkistä ! :) Ja ei et todellakaan oo tunkeileva ! mä arvostan just sitä, että sanotaan jos huomaa tosiaan jotain parannettavaa yms :) Eikö noissa maustamattomissa jogurteissa siis oo sokeria paljoa ? :) täytyypi ostaa seuraavaks sitte, kun kaupassa käyn !

      Poista
  5. Todella paljon tsemppiä ja pisteet siitä, että pystyt puhumaan ylipainosta ja vielä laittaa kuvia kropastasi, vaikka voi tulla todella inhottaviakin kommentteja. Olen samaa mieltä toisen kommentoijan kanssa siitä, että kannattaa punnita itsensä harvemmin, tai ei ainakaan pettyä ja lopettaa koko hommaa jos ei ole viikossa pudonnut paino toivotun mukaan. Vaikutat kirjoitustesi perusteella järkevältä ihmiseltä, olisi ihanaa, jos pystyt/haluat kirjoitttaa mietteitäsi ylipainosta ja elämäntaparemontista :) jään seurailemaan mielenkiinnosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ! :) jep varmasti tuleekin niitä inhottavia kommenttejakin, niitä odotellessa... ja kiitos ideasta, varmasti toteutan tuonkin ! :)

      Poista